COWI kjøper Donaldson Associates

09.10.2014

COWI kjøper den britiske spesialisten på tunnelrådgivning, Donaldson Associates.

Dermed overtar COWI 150 tunnelingeniører og blir verdens tredje største rådgiver innen tunnelprosjektering.

Med over 300 tunnelingeniører i konsernet er COWI godt forberedt for noen av Europas største infrastrukturprosjekter de kommende årene, blant annet Femern-tunnelen mellom Danmark og Tyskland.

- Dette gjør det mulig for oss å konkurrere om de største og mest komplekse infrastrukturprosjektene i verden. Det skal vi bruke både globalt og her i Norden for å finne nye og innovative tunnelløsninger for våre kunder, sier konsernsjef i COWI Lars-Peter Søbye.

Donaldson Associates har en årlig omsetning på 120 millioner kroner. Selskapet ble kjøpt opp for et tresifret millionbeløp, og er et av COWIs største oppkjøp noensinne.

Administrerende direktør og fungerende direktør for divisjon samferdsel i COWI Norge, Terje Bygland Nikolaisen, mener oppkjøpet også vil komme norske tunnelprosjekter til gode:

- Tunnelprosjekter blir stadig mer komplekse, spesielt fordi kravene til sikkerhet øker. Lys, varslingsanlegg, vannhåndtering, brannsikring, miljøkrav og ny teknologi skal gi oss tryggere tunneler. Det krever at vi også deler erfaringer med spesialiserte fagmiljøer internasjonalt. Det kommer kundene, samfunnet og brukerne til gode.