COWI prosjekterer Statoil på Forus

23.05.2014

Nyskapende, høyteknologisk og energieffektivt landemerke: Nå går startskuddet for realiseringen av Statoils nye hovedkontor på Forus i Stavangerregionen. COWI har vunnet rådgivnings- og prosjekteringsoppdraget for Statoils nybygg i tilknytning til hovedkontoret i Stavanger.

COWI vil bistå med å utarbeide reguleringsplan for det som blir omtalt som et etterlengtet landemerke på Forus.

I april ble det kjent at Statoils nye landemerke på Forus skal baseres på det svenske arkitektkontoret Wingårdhs prosjektforslaget E=mc2. Prosjektet ble i juryrapporten fra arkitektkonkurransen omtalt som et bygg med en betydelig innovativ og nyskapende karakter gjennom avanserte teknologiske løsninger.

Nå starter prosessen med å avklare viktige reguleringsspørsmål og begynne arbeidet med konsekvensutredning av eiendommen på 138.000 m2 på Forus Vest. Det er stilt høye krav til miljø, sikkerhet og energi i sitt nye landemerke.
- Statoils nye hovedkontor blir et ikonisk landemerke og et sentralt orienteringspunkt i Forus-området. Dette er et nyskapende, høyteknologisk bygg, og Statoil har ambisjoner når det kommer til miljø og energimålsettinger. Det er slike komplekse prosjekter vi lever for, sier administrerende direktør i COWI Norge Terje Bygland Nikolaisen.

Selve byggingen skal etter planen begynne i 2017.

Les mer hos COWI.

Foto: Wingårdhs