COWI og Multiconsult skal planlegge Fornebubanen

12.09.2017

Foto: Fornebubanen

COWI og Multiconsult har inngått en Joint Venture-avtale for prosjekteringen av Fornebubanen. - Dette er et av de største og mest utfordrende samferdselsprosjektene i Norge i moderne tid, sier Egil Bøckmann, administrerende direktør i COWI.

Avtalen er verdt flere hundre millioner kroner, og er en rammeavtale på tre år, med mulighet for forlengelse på til sammen ti år.

Begge selskapene har inngående kunnskap og erfaring med byutvikling, infrastruktur og samferdsel fra større byggeprosjekter i Norge og utlandet. Partene, som er involvert i Fornebubanen, skal jobbe i en digital samarbeidsmodell, BIM , som skal sørge for en mest mulig effektiv fremdrift.

- Dette er en viktig milepæl for oss. Vi har hatt en åpen tilbudsrunde, og har vært gjennom en grundig prosess for å finne gode og dyktige samarbeidspartnere. Vi er glad for å kunne inngå kontrakt med Multiconsult og Cowi, sier direktør Irene S. Måsøval i Fornebubanen i en kommentar.

Fornebubanen.png

Illustrasjon: Fornebubanen

Fornebubanen er et felles utbyggingsprosjekt mellom Akershus Fylkeskommune og Oslo kommune. Det skal bygges en helt ny T-banelinje fra Fornebu til Oslo, som skal kobles på ved Majorstuen stasjon. Den nye traséen blir over åtte kilometer lang – og vil være avgjørende for å kunne håndtere den fremtidige befolkningsveksten i regionen. På Fornebu planlegges det for flere tusen nye boliger – og nye arbeidsplasser.

- Vi jobber for at Oslo skal bli en fossilfri by. Fornebubanen er et stort og viktig prosjekt som vil gjøre det langt enklere å reise miljøvennlig og la bilen stå. Det skal legges til rette for flere hundre sykkelparkeringer ved stasjonene, slik at vi kan bidra til å skape en grønn og levende by, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg.

- Man har snakket om Fornebubanen gjennom en årrekke, og nå er det vi som skal være med på å realisere den. Dette er et av de mest utfordrende samferdselsprosjektene i Norge i moderne tid. COWI har god erfaring fra tilsvarende store metroprosjekter, blant annet i København, og med dette prosjektet befester vi oss som Skandinavias ledende metrorådgiver, sier Egil Bøckmann, administrerende direktør i COWI.

- Vi er utrolige glade for å vinne denne rammeavtalen. Dette er et prosjekt med høy faglig prestisje og med stor betydning for den videre utviklingen av hovedstaden. Byutvikling og urbanisme står høyt på vår strategiske agenda. Fornebubanen vil derfor være et prosjekt som blir høyt prioritert av Multiconsult-gruppen i årene som kommer. Nå bare gleder vi oss til å ta fatt på oppgaven, sier konsernsjef Christian Nørgaard Madsen i Multiconsult.

Fornebubanen ble ved nyttår i år etablert som en egen etat. Etaten jobber nå med et forprosjekt for Fornebubanen, som skal gjennom en ekstern kvalitetssikring i 2018, før endelig finansiering kan skje.