Hva skjer hos RIF, Kompetanse, Ukategorisert Årets master innen vann- og miljøteknikk er kåret!
arets-master-innen-vann-og-miljoteknikk-er-karet

Prismottaker Sarah Charlotte Minos-Stensrud (Multiconsult) fikk i går utdelt prisen for beste masteroppgave innenfor sektoren vann og miljøteknikk fra leder i RIFs ekspertgruppe for vann og miljø, Svein Erik Bakken (RIF/Sweco). Foto: Lene Nordrum.

Under Vannbransjens Innovasjonskonferanse, delte RIFs ekspertgruppe for vann- og miljøteknikk ut årets masterpris innen Vann og avløps-teknikk.

Prisen gikk til Sarah Charlotte Minos-Stensrud fra Multiconsult, utdannet ved NMBU. Masteroppgaven heter «Sorption potential of slugde biochar for the removal of acetaminophen and carbamazepine from water».

I oppgaven har Sarah undersøkt potensialet til biokull produsert på avløpsslam som absorbent for utvalgte legemidler.

Oppgaven er viktig for å belyse en bærekraftig løsning som kan brukes nå som flere avløpsrenseanlegg har, og kan få krav, ikke bare om sekundær- og tersiærrensing, men også kvartærrensing som fjerning av mikroforurensninger og legemiddelrester.

Prisen for «Beste masteroppgave innen vann og miljø» er stiftet av RIFs ekspertgruppe for vann- og miljøteknikk og er en anerkjennelse for spesielt god masteroppgave innen temaet vann og miljø.

Oppgaven svarer ifølge RIF godt opp statuttene for prisen om at oppgaven skal være nytenkende, ha en nyhetsverdi og at oppgaven er praktisk og nyttig for rådgiverbransjen. Med prisen følger diplom og prispenger. Sarah har tidligere også vunnet Teknas masterpris.