Hva skjer hos RIF, Presse Årets Unge Rådgiver er Ranvei Dahl Isaksen fra Cowi
arets-unge-radgiver-er-ranvei-dahl-isaksen-fra-cowi

COWIs fagekspert innen solkraft og batteriteknologi, Ranvei Dahl Isaksen (28), ble i dag kåret til Årets Unge Rådgiver av Rådgivende Ingeniørers Forening under årets Høstkonferanse.

Isaksen gikk helt topps i tøff konkurranse med de to andre finalistene som var geoteknikeren Tellef Kydland og solenergirådgiveren Mari Lauglo, begge fra Norconsult.. Til slutt var det Isaksens erfaring fra akademia og som rådgiver og deltaker i utviklingsarbeid og standardiseringskomiteer, som sikret henne seieren.

I begrunnelsen fra juryen står det: «Nominasjonen av Ranvei viser en allsidig og engasjert rådgiver som er en drivende kraft for utvikling av fagfeltet. Hun er en rådgiver som brenner for at siste nytt innen forskning og utvikling skal tas i bruk i næringen som en del av det grønne skiftet. Etter kort fartstid i bransjen har Isaksen blitt en viktig stemme og hun deltar i utvikling av fagfeltet gjennom bl.a. engasjement i standardiseringskomiteer og foredrag. Hun er også et bindeledd mellom ulike aktører innen fagfeltet.»

– Jeg er utrolig stolt av å ha vunnet en så gjev pris, sier Ranvei Dahl Isaksen. – De andre finalistene er dyktige rådgiver, så jeg var stolt av å få stå på scenen med dem. Jeg har vært heldig som har hatt dyktige ledere som har gitt meg tillit og handlingsrom, spesielt Olav Haga som er sektorleder for energiløsninger i COWI Norge. Jeg vil også takke hele COWI for at det er en kultur der man hjelper hverandre, diskuterer faglige problemstillinger og har et miljø der man sørger for at unge rådgivere trives, forteller en stolt prisvinner. 

– At vi har fått inn så mange dyktige kandidater til kåringen av årets Unge Rådgiver 2022, er et tydelig bevis på at rådgiverbransjen evner å trekke til seg de beste hodene og at ledelsen i selskapenegir de ansatte både stor tillit og utviklende muligheter allerede i ung alder. Vi i RIF ønsker å gratulere Ranvei og COWI med prisen og også Tellef, Mari og Norconsult med hederlig omtale. De er alle flotte rollemodeller for rådgiverbransjen. sier Liv Kari Skudal Hansteen, adm. direktør i RIF.

Det er medlemsbedriftene til RIF som selv nominerer kandidatene basert på utvalgte kriterier. Blant annet bør kandidatene være en spydspiss innen sitt fagområde, være nysgjerrig og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. I tillegg må kandidatene vise evne til praktisk og kommersiell anvendelse av kunnskapen sin og være en god lagbygger. Det kan nomineres i to kategorier, fagekspert eller leder av bygge- og anleggsoppdrag. Juryen velger de beste finalistene basert på nominasjonene.

Årets Unge Rådgiver 2022 vitner om dyktige talenter over hele landet og med god spredning i alder, kjønn og kompetanse. Juryen mener det var et imponerende høyt nivå på årets nominasjoner og årets nominasjoner viser at de unge rådgiverne markerer seg på flere ulike fagfelt hos sine arbeidsgivere.

Juryen har i 2022 bestått av: Ari Soilammi (viseadministrerende direktør og markedssjef i RIF), Anders Fylling (Direktør bærekraft og spesialfag i Statsbygg), Rasmus Nord (RIFs hovedstyre), Arve Brekkhus (Sjefsredaktør i Byggeindustrien), Turid P.Ødegaard (RIFs godkjenningsråd) og Pål Herman Haferkamp (URIF Trøndelag).