Hva skjer hos RIF Arnt er Europas nest mest talentfulle ingeniør
arnt-er-europas-nest-mest-talentfulle-ingenior

Den europeiske ingeniørforeningen EFCA kåret i dag norske Arnt Gunvald Fredriksen til Europas nest mest talentfulle ingeniør. Han ble slått på målstreken av dansken Kristoffer Sørensen.

EFCA kårer hvert år de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I år var det to nordmenn i finalen i EFCA Young Professionals.

– Ekstremt sterk kandidat

Bilde Arnt G. Fredriksen.jpg

Arnt Gunvald Fredriksen (31) har en tung akademisk bakgrunn med både en MSc og Doktorgrad innen marin hydrodynamikk fra CeSOS ved NTNU, og har publisert resultatene fra sin forskning i anerkjente internasjonale tidsskrifter, blant annet i «Philosophical Transactions of the Royal Society». Han har forelest ved NTNU, hadde en sentral rolle for et oppdrag for Shells teknologigruppe i Nederland og nyter stor respekt innenfor sitt fag.

Arnt har bidratt til utviklingen av nye fagverktøy og standarder, blant annet innenfor strøm- og bølgelaster. Arnt jobber til daglig i Multiconsult med utfordringer innen marin teknologi og spesielt med utvikling av metodikk og numeriske ingeniørverktøy. Problemstillingene er knyttet til respons av flytende konstruksjoner i utfordrende miljøer, fra arktisk islagt farvann til brytende bølger i kystområder. Til daglig er Arnt spesialist i marin hydrodynamikk i Multiconsults seksjon Marin Teknologi, hvor han har vært siden 2008. Arbeidsgiveren omtaler ham som et faglig fyrtårn og en spydspiss innen sitt område, og mener hans bidrag overfor store, internasjonale aktører og forskningsinstitusjoner er med på å løfte norske rådgivere til et internasjonalt nivå.

– Rådgivende ingeniørers forening gratulerer Arnt med en imponerende 2. plass i konkurransen. Han var en ekstremt sterk kandidat og vi er stolte over at Europas nest mest talentfulle ingeniør kommer fra Norge. Vi ønsker også å gratulere Frode Seglem (31) fra WSP Norge som fikk hederlig omtale av juryen i et tett finaleheat, sier Liv Kari Skudal Hansteen, som er adm. direktør i Rådgivende ingeniørers forening.