Presse Bærekraftig Høstkonferanse fra RIF
baerekraftig-hostkonferanse-fra-rif

Bærekraft og klima i BAE-næringen blir gjennomgangstema for RIFs tradisjonelle Høstkonferanse. Også i år blir det et kostnadsfritt webinar som alle kan se på. – Vi har fått med oss toneangivende aktører som kan belyse hvordan vi som næring kan bidra til det grønne skiftet, sier Liv Kari Skudal Hansteen i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).

Høstkonferansen finner sted tirsdag 26. oktober klokken 09.00 og vil blant annet bli strømmet direkte på Byggeindustrien. RIFs styreleder og Rambølls adm. direktør Ole-Petter Thunes innleder Høstkonferansen med en vurdering av status i BAE-næringen etter nesten to år med pandemi. Sigbjørn Aanes, partner i First House følger opp med en politisk analyse etter valget og ny regjering. Hva betyr Regjeringsplattformen for BAE-næringen? Deretter kommer RIFs Liv Kari Skudal Hansteen med sine betraktninger rundt hvordan BAE-næringen best kan bidra til det grønne skiftet. Tidligere Cicero forsker og partner i Kruse Larsen, Anne Therese Gullberg vil presentere EUs taksonomi og forklare hvilken betydning det får for vår næring.

Klimaentreprenør Cilia Holmes Dahl, som tidligere var bærekraftsdirektør i Aker Biomarine skal holde et innlegg om bærekraftige forretningsmodeller. Spørsmålet er hvordan man kobler bærekraft og lønnsomhet? IT-guruen Torgeir Waterhouse bidrar deretter med et innlegg om hvordan ny bruk av data, kunstig intelligens og ny teknologi kan bidra til å nå Norges klimamål og gjøre byer, bygg og infrastruktur mer robuste for klimaendringer. Director i Degree of Freedom, Gaute Mo skal presentere Finansparken i Stavanger og Spor X i Drammen som er to veldig inspirerende og bærekraftige prosjekter.

BAE-næringen er avgjørende for at Norge skal nå sine bærekraftsforpliktelser og nå gjennomføre det grønne skiftet. Norconsults konsernsjef Egil Hogna skal deretter lede en samtale rundt temaet: «Hvilke grep må prioriteres av næringen og myndighetene for at vi skal gjennomføre det grønne skiftet?». Deltakerne i samtalen/debatten er adm. direktør Backe-gruppen og styreleder for EBA, Eirik André Gjelsvik, adm. direktør i Nye Veier Anette Aanesland, porteføljedirektør i OsloBygg KF Kjersti Folstad og Adm. dir. i DOGA Tor Inge Hjemdal.

Årets vinner av EFCA Future Leaders og Årets Unge Rådgiver 2020 Krzysztof Wojslaw (Sweco) avslutter den faglige delen av Høstkonferansen med et innlegg om hvordan generativ design kan bidra til økt bærekraft. RIFs egen adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen avslutter deretter dagen med å dele ut prisen til Årets Unge Rådgiver, hvor foreningen har mottatt svært mange sterke nominasjoner fra medlemmene.

– Programmet for årets Høstkonferanse er lagt opp slik at det er av interesse for alle i hele BAE-næringen, ikke bare rådgiverne. Vi håper derfor mange vil logge seg på og få med seg Høstkonferansen som varer i et par timer, avslutter Skudal Hansteen. 

For påmelding, fyll ut registreringsskjema her.