Hva skjer hos RIF Betongelementprisen til Lie Øyen Arkitekter

For 2014 går Betongelementprisen til Lie Øyen arkitekter AS for deres arbeid med Villa Tussefaret.

Prisen blir tildelt 12. november kl 14:00-ca 16:30 i Tussefaret 19 i Drøbak, altså ved bygget prisen tildeles for.

Det blir lett servering ved ankomst, deretter vil juryen begrunne tildelingen og overrekke prisen. Avslutningsvis blir det gjennomføre en befaring av villaen.

Mer info og påmelding: https://event.nho.no/skjema/?event=3698.

Fra juryens begrunnelse:

«Villa Tussefaret er en unik og nytenkende bolig som utfordrer den konvensjonelle eneboligen gjennom sitt fasadeuttrykk, sin fleksible planløsning og innovative interiørløsninger. Boligen er klart gjennomtenkt og konsekvent gjennomført, fra fasadeuttrykk til de små detaljene i interiøret.

Betongelementene i bygget spiller hovedrollen for det arkitektoniske uttrykket, det at elementene er synlige både ute og inne gjør at man kan lese og forstå husets enkle oppbygging – ingenting er skjult.

Prosjektet viser også innovativ bruk av betongelementer ved utforming, overflater, sammenføyninger og formater på det enkelte element. Den utvendige trappevangen er en flott illustrasjon på dette. Det varme, presise og lekne interiøret i eik skaper en fin kontrast til den rå betongen.

Tomten er godt utnyttet, der husets plassering i øst og terrengfallet mot vest benyttes til å skjule garasje og tekniske rom. Utsikten over landskapet og fjorden oppnås ved at man har etablert en takterrasse.

Prosjektet er et resultat av en modig prosess og et særlig godt samarbeid mellom arkitekt, byggherre og elementleverandør.

På bakgrunn av dette har juryen besluttet at betongelementprisen for 2014 skal tildeles Lie Øyen arkitekter as for arbeidet med Villa Tussefaret i Drøbak.»

Betongelementprisen er en arkitekturpris stiftet av Betongelementforeningen (BEF), Norske Arkitekters Landsforening (NAL) og Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF). Prisen gis som anerkjennelse for talentfull og god arkitektonisk bruk av betongelementer i et byggverk. Se tidligere vinnere her: http://www.arkitektur.no/betongelementprisen

Foto: Fin Serck-Hanssen