Hva skjer hos RIF Fullt hus på RIFs Best Value seminar
fullt-hus-pa-rifs-best-value-seminar

Rådgivende ingeniørers forening (RIF) , Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) og Norges Bygg- og Eiendomsforening (NBEF ) avholdt mandag for fullt hus et introduksjonsseminar om Best Value i Oslo. Blant de tilstedeværende var Statsbygg, Omsorgsbygg, Jernbaneverket og mange av RIFs medlemsselskaper som Cowi og Multiconsult. Der ble også RIFs nye bok «Prestasjonsinnkjøp» lansert.

Dokumentasjon fra introseminaret finnes her.

Best Value er en metode for å gjennomføre anskaffelsestransaksjoner. Den er blant annet benyttet i Nederland, hvor både kontraheringstiden og konfliktnivået i prosjektene er blitt betydelig redusert. Ekspertene som var hentet inn fra blant annet Nederland skal denne uken i tillegg avholde kurs for å sertifisere de første norske fagfolkene innenfor metodikken.

– Vi er svært godt fornøyd med oppmøtet på seminaret i går. Kurset som starter i dag er fulltegnet og vi må vurdere å sette opp flere kurs etter sommeren for å møte behovet etter hvert som DIFIs pilotprosjekter basert på Best Value metodikken igangsettes, sier RIFS fagsjef Ari Soilammi.