Hva skjer hos RIF, Presse God tur med RIFs reiseforsikring!
god-tur-med-rifs-reiseforsikring

Foto: Joshua Kettle on Unsplash

Det er sommerferie og dermed er det mange som skal ut i verden. Her er litt informasjon om RIF sin reiseforsikringen. God tur og god sommer!

AIG – vår samarbeidspartner på reiseforsikring
En god reiseforsikring gir trygghet når du er på reise. En del av reiseplanleggingen er å sette seg inn i reiseforsikringen, finne fram forsikringsnummeret og hvordan man kan få hjelp når uhellet først er ute.

AIG Travel Assistance App
Når uhellet er ute er det viktig å ha forsikringsnummer, informasjon om hvilket forsikringsselskap du er dekket hos og kontaktinformasjon til oss lett tilgjengelig. Ta kontakt med oss i RIF Forsikringsservice, din arbeidsgiver eller AIG hvis du ikke vet hva ditt forsikringsnummer er.

Med AIG Travel Assistance App får du som ansatt tilgang til flere nyttige verktøy som kan benyttes både før, under og etter en reise med reiseforsikring fra AIG. App'en kan lastes ned gratis både fra App Store og Google Play.

Registrer deg før reisen starter med forsikringsnummeret ditt og e-post adressen. Alt du trenger fra reisekort til skademelding vil du da få informasjon om.

Proof of insurance / Engelsk forsikringsbevis
Noen land og flyselskaper krever at du har Proof of insurance for å få lov til å reise inn i landet eller bli med på flyet. Ta kontakt med Anja Salut i RIF Forsikringsservice AS eller AIG. Du må da opplyse om hvem arbeidsgiveren din er, navn og fødselsdatoen til deg og eventuelle medreisende. Sørg for å sjekke om du trenger dette for reisemålet ditt.

Hva gjør du ved en skade?
Anmeld tyveri, overfall og lignede til lokalt politi. Om dette ikke er mulig hvor du befinner deg, så kan det anmeldes ved nærmeste politistasjon. Skader som inntreffer på hotell eller under transport skal rapporteres til det respektive hotellet eller transportselskapet. 

Skaden meldes deretter på https://www.aig.no/business/meld-skade. Spørsmål kan rettes til skadekontoret@aig.com eller telefon 22 00 20 80. For akutt medisinsk assistanse, ta kontakt med døgnbemannet alarmsentral SOS International: +45 38 48 92 50.

Husk alltid å få med kvitteringer, legeregninger, politirapport og annen relevant dokumentasjon. Last opp denne dokumentasjonen sammen med skademeldingen.

Annet du bør tenke på før årets sommerferie

Pass og nasjonalt ID-kort
Husk å ha gyldig pass eller nasjonalt ID-kort når du reiser til et annet land. Forsikringen dekker dessverre ikke avbestillinger på grunn av manglende dokumenter. Du er selv ansvarlig for å sjekke hvilke reisedokumenter som kreves for det landet du skal besøke.

Forsinkelser på internasjonale flyplasser 
Det er fortsatt flere forsinkelser på internasjonale flyplasser i Europa. Disse vil trolig vare hele sommeren, så vi anbefaler at du er ute i god tid når du skal reise – spesielt ved mellomlandinger eller transitt på forskjellige flyplasser.

 Forsikringen har kun dekning for forsinkelser og kanselleringer som skyldes vær eller tekniske/mekaniske problemer, dette må bekreftes av flyselskapet. Ikke glem at du har rettigheter hvis reisen din blir kansellert eller forsinket av andre årsaker. Les mer om dette her.

Utenriksdepartementets app
Husk å laste ned Utenriksdepartementets app «Reiseklar» – for reiseinformasjon, reiseråd og reisetilgjengelighet.

 Europeisk helsetrygdkort
Skal du på reise til  et EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort. Med dette kortet får du rett til samme vilkår som landets innbygger, og betaler samme egenandelene som dem. Bestill helsetrygdkort hos helsenorge.no.

 Kansellering på grunn av streik 
Hvis flyet ditt blir kansellert på grunn av streik, dekkes dessverre ikke dette av reiseforsikringen. Vi anbefaler at du kontakter flyselskapet eller reisebyrået for å finne ut hvilken alternativ reise eller økonomisk kompensasjon du har krav på.

 Dersom din bedrift ikke har reiseforsikring ennå og ønsker å se på det, ta kontakt med en av oss! God sommer!

Kontaktpersoner i RIF Forsikringsservice: 
Anja Salut: anja.salut@rif.no; 934 45 322
Atle Nikolaisen: atle@rif.no; 901 25 282