Presse Hederlig omtale for Swecos Sigurd Løvfall under EFCA Young Professionals
hederlig-omtale-for-swecos-sigurd-lovfall-under-efca-young-professionals

En av Norges finalister i konkurransen EFCA Young Professionals, som kårer de mest talentfulle ingeniørene i Europa, fikk hederlig omtale, men ingen nordmenn kom på pallen i år.

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) hadde hele fire finalister med i konkurransen, men det ble dessverre ingen pallplassering på Norge i år. Best av de norske var Sigurd Løvfall fra Sweco Norge som fikk med seg hederlig omtale av juryen.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør, Liv Kari Skudal Hansteen er Vise-president i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I år var det altså fire nordmenn blant de 18 europeiske finalistene i EFCA Young Professionals. I tillegg til å kunne kalle seg Europas mest talentfulle ingeniør fikk vinneren, irske Paul Doherty, (31) også delta på EFCAs årsmøte i København denne helgen. Paul Doherty er adm. Direktør og en av gründerne av sitt geotekniske kosulentfirma, Gavin and Doherty Geosolutions (GDG).

Det var ifølge juryen et eksepsjonelt høyt nivå på kandidatene i år og prosjektene som de konkurrerte på. – Med 4 sterke norske finalister hadde vi tro på en norsk vind i finalen i år. Nå gikk det ikke som vi håpet på, men vi gratulerer Sigurd med hederlig omtale fra juryen, sier Liv Kari Skudal Hansteen i en kommentar fra København.

Sigurd (31) er gruppeleder for vannkraft ved Swecos kontor i Oslo. I innstillingen til EFCA Young Professionals poengteres det at hans naturlige evne til å kommunisere og forstå kundens behov er grunnen til at han for tiden også styrer noen av Sweco Norges mest komplekse prosjekter innen vannkraft og fornybar energi. I et av disse prosjektene, Frøytlog vannkraftverk, ledet Sigurd teamet sitt i implementeringen av en Coanda innførselsløsning ved hjelp av innovative løsninger og de nyeste metodene innen Building Information Modelling (BIM). Sigurd er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen bygg og miljø.

De andre norske finalistene var Nils Ånund Smeland (Multiconsult), Ole Johan Stensholt Kittilsen (Rambøll) og Bjørnar Vindenes (Norconsult). I fjor ble Arnt Gunvald Fredriksen fra Multiconsult kåret til Europas nest mest talentfulle ingeniør.