Presse Hederlig omtale til Kristoffer Tungland og Morten Høigaard
hederlig-omtale-til-kristoffer-tungland-og-morten-hoigaard

To av Norges finalister i konkurransen EFCA Young Professionals, som kårer de mest talentfulle ingeniørene i Europa, fikk hederlig omtale av juryen i Dublin.

Norge og Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) hadde fem finalister med i konkurransen, og best av de norske var Kristoffer Tungland fra COWI og Morten Høigaard fra Norconsult som fikk med seg hederlig omtale fra juryen.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør, Liv Kari Skudal Hansteen er Vise-president i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. Vinneren, som kan smykke seg med tittelen «Europas mest talentfulle ingeniør» ble danske Gitte Gylling Olesen fra Rambøll.

Det var ifølge juryen et utrolig høyt nivå på kandidatene i år og prosjektene som de konkurrerte på.

– Med fem sterke norske finalister hadde vi god tro på en norsk stormvind i finalen i år også. Vi er svært stolte og gratulerer både Kristoffer og Morten med hederlig omtale fra juryen, sier Liv Kari Skudal Hansteen i en kommentar fra Dublin, hvor prisen ble delt ut.

Kristoffer Tungland (34 år) – COWI AS

Kristoffer jobber som elektroingeniør i COWI Norges byggavdeling. Han ble kåret til Årets Unge Rådgiver av RIF i fjor med begrunnelse blant annet i at han er en drivende kraft innen BIM. I sin vurdering trakk juryen frem at Kristoffer fremstod som en rådgiver som løftet BIM-faget og var aktiv i videreformidling av sin kunnskap. Han har vært med i standardiseringsprosesser og jobbet mye med utvikling av verktøy og prosesser, bl.a. for Standard Norge og Statsbygg. Den siste tiden har han utviklet en BIM-metode for industrialisering i byggeprosjekter. Arbeidet Kristoffer gjør innen BIM-feltet er med på å utvikle bransjens kompetanse, samt å hente ut gevinstene man lenge har snakket om ved bruk av BIM. Og ikke minst, han realiserer gode ideer og tilgjengeliggjør dem til et større publikum. Han har holdt foredrag hos blant annet BuildingSMART, Autodesk University, NTI CAD, RIF og Finse-seminaret. Prosjektet han er nominert til EFCA YP for er Stavanger Universitetssjukehus – SUS2023, som blant annet vant «BIM-Oscar» i Las Vegas.

Morten Høigaard (33) – Norconsult AS

Morten jobber som senior rådgiver og prosjektleder i Norconsults energidesign- og analyseavdeling. Hans rolle har med stort hell utviklet seg raskt til prosjektledelse på vegne av konsesjonshaver for Norges største pågående fjernvarmeutbygging med kommunikasjon mot offentlige instanser, leverandører og fjernvarmekunder (Jessheim Fjernvarmelanlegg). Morten er løsningsorientert med et fokus på effektive arbeidsprosesser. Han har håndtert prosjektet på en måte som har gitt ham respekt og tillit hos alle involverte aktører. Morten ble nominert til finalist fordi han var en naturlig kandidat til konkurransen basert på hans profesjonelle væremåte, kommunikasjonsevner og gode prestasjoner både akademisk og som ansatt i Norconsult.

De andre norske finalistene var Andrea Liereng (26) fra Norconsult, Cathrine Mørch (35) fra Multiconsult og Marianne Gro Lindau Langhelle (34) fra Asplan Viak. Finalistene blir vurdert ut fra sin kompetanse, lederevner og samfunnsbidrag, med et spesielt fokus på et utvalgt prosjekt. Også tidligere har Norge gjort det bra i denne konkurransen, og i fjor vant Stanislas Merlet fra Multiconsult og Fredrik Skaug Fadnes fra Norconsult 1. og 2. plass.