Presse Kristoffer Tungland (COWI) vant «Årets Unge Rådgiver»

Elkraft- og BIM-eksperten Kristoffer Tungland gikk av med seieren i konkurransen Årets Unge Rådgiver som ble avholdt for 17. gang av Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).

Juryen hadde en vanskelig jobb, men Kristoffers ledende kraft i det norske BIM-miljøet og hans kontinuerlige utfordring av alle vertikaler, kontinuerlig søken etter forbedringspotensial i arbeidsmetoder og -redskap sikret ham seieren over de to andre finalistene; Cathrine Mørch fra Multiconsult og Kristine Andersen fra WSP Engineering.

– Kristoffer er et formidabelt talent og allerede et faglig fyrtårn i BIM-miljøet. Han fremstår som en rådgiver som løfter BIM-faget og er aktiv i videreformidling av sin kunnskap. Kristoffer har blant annet vært med i standardiseringsprosesser og jobbet mye med utvikling av verktøy og prosesser, bl.a. for Standard Norge og Statsbygg. Den siste tiden har han utviklet en BIM-metode for industrialisering i byggeprosjekter. Arbeidet Kristoffer gjør innen BIM-feltet er med på å utvikle bransjens kompetanse, samt å hente ut gevinstene man lenge har snakket om ved bruk av BIM. Han har blant annet vært tungt involvert i BIM-modellen til Stavanger Universitetssjukehus som nå er nominert til VM i BIM i Las Vegas. Juryen mener derfor at Kristoffer er en meget verdig vinner av konkurransen Årets Unge Rådgiver. Det betyr at han er Norges mest talentfulle rådgiver, sier Ari Soilammi som er utviklingssjef i RIF og har vært medlem av juryen.

Det er medlemsbedriftene til RIF som selv nominerer kandidatene, basert på seks kriterier. Blant annet skal kandidatene være en spydspiss innen sitt område, være nysgjerrig og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. I tillegg må kandidatene må vise evne til praktisk og kommersiell anvendelse av kunnskapen sin og være en god lagbygger. Det kan nomineres i to kategorier, fagspesialist eller prosjekteringsleder. Juryen velger de beste, basert på en rekke kriterier. I tillegg til diplom får Kristoffer anledningen til å delta på den europeiske ingeniørforeningen EFCAs årskonferanse i Dublin neste år.

De to andre finalistene, Cathrine Mørch og Kristine Andersen fikk begge hederlig omtale av juryen da prisen ble delt ut under RIFs tradisjonelle Høstkonferanse i dag. – Alle tre finalistene i årets kåring har flere fellestrekk. I tillegg til å være faglige fyrtårn innen sine fagfelt, viser de alle en bredde og evne til å se utover sin egen profil. I nominasjonene er det godt beskrevet hvordan de tre finalistene bidrar til å løfte fagfeltet sitt, jobbe på tvers, motivere og inspirere egne medarbeidere og kollegaer og hvordan de promoterer faget eksternt, fortsetter Soilammi. Juryens oppsummering av Cathrine Mørch er at hun viser en totalitet og fremstår som et forbilde og en inspirasjon for neste generasjons rådgivere. I sitt arbeid er hun bransjeorientert og snakker på tvers av fag. Juryens oppsummering av Kristine Andersen er at hun er faglig svært dyktig og har kommet langt på sin relativt korte tid i rådgiverbransjen, og i tillegg fremstår som en drivende kraft innen bruk av massivtre, som er et fagfelt i rivende utvikling.

Juryen har i år bestått av Ari Soilammi (utviklingssjef i RIF), Harald Vaagaasar Nikolaisen (adm. direktør i Statsbygg), May Kristin Haugen (RIFs Hovedstyre), Arve Brekkehus (Sjefsredaktør Byggeindustrien), Gina Marie Qvale (URIF) samt Trond Cornelius Brekke (kommunikasjonssjef RIF).