Presse Mange sterke nominasjoner til konkurransen «Årets Unge Rådgiver»

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har mottatt svært mange nominasjoner til sin årlige konkurranse «Årets Unge Rådgiver».

I år er det 17. gang RIF kårer den dyktigste, unge rådgiveren som befinner seg blant de 12.000 rådgivende ingeniørene i medlemsbedriftene. RIF deler ut prisen til en rådgiver under 35 år som utmerker seg med fremragende arbeid, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet. Prisen skal vise mangfoldet i næringen og skape forbilder for andre.

– Denne prisen er svært viktig for oss. Rådgiverbransjen ønsker hele tiden å tiltrekke seg de beste hodene. Selv om det å skape verdi for kunder og samfunn handler om godt samarbeid mellom kompetente miljøer, er det likevel viktig av og til å løfte frem de ekstraordinære unge og ekstremt kompetente medarbeiderne. De unge er jo bransjens fremtid. Jeg er derfor spesielt glad for at vi i år har mottatt så mange nominasjoner av unge rådgivere som utmerker seg, sier administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.

Rådgiverbedriftene nominerer selv kandidatene i to likestilte kategorier, fageksperten eller prosjekterings-/prosjektlederen. Juryen velger de beste, basert på en rekke kriterier, enten som fremragende innen sitt tekniske fag (faglig fyrtårn) eller som fremragende innen prosjekt- eller prosjekteringsledelse. Disse kategoriene er likestilte da begge er like viktige for å lykkes med god prosjektering.

Blant årets kandidater er det et høyt faglig nivå, og mange av de nominerte gjør seg bemerket både blant egne kunder og på internasjonale fora. Prestasjoner som er beskrevet i nominasjonene viser at norsk rådgiverbransje er i teten på flere fagfelt og at vi har mye spesialkunnskap som eksporteres til resten av verden. Nominasjonene viser også at det digitale skiftet er godt i gang i bransjen, med flere referanseprosjekter som viser til bruk av digitale verktøy for å forenkle prosesser og planlegging, samt å forbedre kommunikasjonen mot eksterne ved hjelp av 3D-verktøy.

– Vi ser at det er flere sterke kandidater, og det er mange som er verdige en finaleplass blant årets nominerte. Det gleder meg at vi har så mange sterke unge rådgivere, sier Ari Soilammi som er utviklingssjef og medlem av juryen.

Juryen består i år i tillegg til Soilammi av Harald Vaagaasar Nikolaisen (adm. direktør i Statsbygg), May Kristin Haugen (RIFs Hovedstyre), Arve Brekkhus (Sjefsredaktør i Byggeindustrien), Trond C. Brekke (Kommunikasjonssjef RIF) samt Gina Marie Qvale (Rambøll og Ung i RIF Oslo).

– Nå er juryen godt i gang med sin gjennomgang av de mange nominasjonene, og vi ser frem til å høre hvilke tre finalister juryen kommer frem til. Vinneren kåres på RIFs Høstkonferanse den 23. oktober på Sentralen i Oslo, avslutter Skudal Hansteen.