Hva skjer hos RIF Norsk rådgiver hedres i europeisk konkurranse

For andre gang har Norge klart å hevde seg i den europeiske konkurransen EFCA Young Professionals Competition for rådgivere. I konkurransen fikk Fredrik Barth fra Asplan Viak hederlig omtale.

Barth vant i 2013 RIF-prisen Årets Unge Rådgiver for prosjektet «+ Arna». Les mer her: http://www.rif.no/nyhetsarkiv/2951-fredrik-barth-er-arets-unge-radgiver.html

EFCA-konkurransen har som mål å synliggjøre den neste generasjonen europeiske ledere innen vår bransje, og å vise frem hvor allsidig og attraktivt rådgiveryrket er.

– Jeg er imponert over at en så ung rådgiver kan håndtere de kompliserte prosessene han har jobbet med, og synes det er utrolig morsomt at han kom så langt i konkurransen, sier Liv Kari Hansteen, administrerende direktør i RIF til Teknisk Ukeblad.

Bidraget fra Barth viser ifølge Hansteen hvordan han har vært god idehaver, initiativtager og oppdragsleder på et viktig byutviklingsstudie for Bergen.

– Det at rådgiverne tar en ledende rolle for å lede gode byutviklingsprosesser, som involverer mange ulike interessenter, krever høy plankompetanse og forståelse for andre fag, er viktig. Barth er et forbilde i så måte, sier hun.

Behovet for nettopp denne type kompetanse vil bli viktigere i tiden fremover:

– Vi vil få en økt urbanisering og økt trykk på byene, det gjør denne type kompetanse veldig viktig, sier hun.

– Det var utrolig morsomt å vinne prisen som årets unge rådgiver, og er så klart det å gå videre i en internasjonal konkurranse for rådgivere og, sier han.

– At firmaet ønsket å nominere meg til prisen er utrolig morsomt. Når det i tillegg gikk så bra som det gjorde blir man jo ganske stolt. Det var utrolig mange søkere, sier han.

Barth reiser til den kommende EFCA-konferansen i Warszawa for å motta en oppmerksomhet i forbindelse med konkurransen.