Presse Overvannseksperten Phan Åge vant «Årets Unge Rådgiver»
overvannseksperten-phan-age-vant-arets-unge-radgiver

COWIs overvannsekspert Phan Åge Haugård (27) ble kåret til årets Unge Rådgiver av RIF på foreningens Høstkonferanse.

Juryen hadde en vanskelig jobb, men Phan Åges forretningsperspektiv, innovasjonsvilje og faglige dyktighet sikret ham seieren over de to andre finalistene; prosjekteringslederen Ingrid Lothe Eldholm (30) fra Sweco og landskapsarkitekten Taran Aanderaa (28) fra Asplan Viak.

I begrunnelsen fra juryen står det: «Phan Åge Haugård tildeles tittelen Årets Unge Rådgiver 2019 på bakgrunn av sin drivende kraft innen innovative og samfunnsøkonomiske løsninger for håndtering av overvann. Phan Åge har kommet svært langt på sine år i rådgiverbransjen. Han er svært dyktig faglig, men har også et tydelig forretningsfokus og ser økonomiske gevinster i nye tekniske løsninger. Han er en tydelig stemme i fagmiljøet internt og eksternt, så vel som i media generelt. Phan Åge roses for å være innovativ og utviklende, både som rådgiver og som gruppeleder, og har blant annet introdusert «feil-lunsj» for sine kollegaer slik at fagmiljøet kan lære av sine feil. Juryen verdsetter spesielt Phan Åges forretningsperspektiv, innovasjonsvilje og faglige dyktighet. Phan Åge kommer til å sette spor etter seg.»

Det er medlemsbedriftene til RIF som selv nominerer kandidatene, basert på utvalgte kriterier. Blant annet bør kandidatene være en spydspiss innen sitt område, være nysgjerrig og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. I tillegg må kandidatene vise evne til praktisk og kommersiell anvendelse av kunnskapen sin og være en god lagbygger. Det kan nomineres i to kategorier, fagspesialist eller prosjekteringsleder. Juryen velger de tre beste basert på nominasjonene.

Årets Unge Rådgiver 2019 vitner om dyktige talenter over hele landet og med god spredning i alder og kjønn. Juryen mener det var et imponerende høyt nivå på årets nominasjoner.

– At Phan Åge Haugård vant Årets Unge Rådgiver betyr at han er Norges mest talentfulle rådgiver. Vi gratulerer både ham og de to andre finalistene, Ingrid og Taran som fikk hederlig omtale av juryen, sier Ari Soilammi som er utviklingssjef i RIF.

Juryen har i år bestått av Ari Soilammi (RIF), Harald Vaagaasar Nikolaisen (Statsbygg), Øyvind Mork (RIFs Hovedstyre), Arve Brekkhus (Byggeindustrien), Markus Johannessen (URIF/Dr. Techn. Olav Olsen), samt Trond Cornelius Brekke (RIF).