Presse Rekordinteresse for Årets Unge Rådgiver
rekordinteresse-for-arets-unge-radgiver

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har mottatt rekordmange nominasjoner til sin årlige konkurranse «Årets Unge Rådgiver».

I år er det 16. gang RIF kårer den dyktigste, unge rådgiveren som befinner seg blant de 11.000 rådgivende ingeniørene i medlemsbedriftene. RIF deler ut prisen til en rådgiver under 35 år som utmerker seg med fremragende arbeid, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet. Prisen skal vise mangfoldet i næringen og skape forbilder for andre.

– Denne prisen er svært viktig for oss, sier administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen. – Rådgiverbransjen ønsker hele tiden å tiltrekke seg de beste hodene. Selv om det å skape verdi for kunder og samfunn handler om godt samarbeid mellom kompetente miljøer, er det likevel viktig av og til å løfte frem de ekstraordinære unge medarbeiderne. De unge er jo bransjens fremtid. Jeg er derfor spesielt glad for at vi i år har mottatt rekordmange nominasjoner av unge rådgivere som utmerker seg. Det lover godt for bransjens fremtid.

Rådgiverbedriftene nominerer selv kandidatene. Juryen velger de beste, basert på en rekke kriterier. Blant annet skal kandidatene være en spydspiss innen sitt område, være nysgjerrig og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. Kandidatene må vise evne til praktisk og kommersiell anvendelse av kunnskapen sin og være en god lagbygger.

Juryen har i år bestått av Ari Soilammi (utviklingssjef i RIF), Harald Vaagaasar Nikolaisen (adm. direktør i Statsbygg), Nils-Petter Botten (Norconsult og leder for RIFs Godkjenningsråd), Roar Smelhus (Hjellnes Consult og nestleder i RIFs Hovedstyre) samt Ingeborg Skarholt Bølviken (Multiconsult og leder for URIF Oslo).

– Nå er juryen godt i gang med sin gjennomgang av nominasjonene, og vi ser frem til å vite hvilke tre finalister juryen kommer frem til. Vinneren kåres på RIFs Høstkonferanse den 24. oktober, avslutter Skudal Hansteen.