RIF tar et stort steg inn i den digitale fremtiden med etableringen av en hurtigarbeidende KI-komité. Denne satsningen markerer et betydelig skritt for RIF og rådgiverbransjen i Norge, ettersom ny teknologi og kunstig intelligens (KI) settes høyt på agendaen for fremtidig utvikling og innovasjon.
Skape en mer bærekraftig og robust fremtid
Norge står overfor store muligheter til å forme sin fremtid i en tid preget av raske endringer og globale utfordringer. Geopolitisk ustabilitet, klima- og energikrise og en aldrende befolkning setter nye krav til Norge som nasjon. Teknologisk innovasjon åpner opp et mulighetsrom for å skape en mer bærekraftig og robust fremtid.
Den nyopprettede KI-komiteen vil være et sentralt organ for å styrke samarbeidet innen bransjen og med eksterne aktører.
-Vårt mål er at RIF skal bidra til at bransjen kan utnytte potensialet i KI til det fulle, og å sette en standard for hvordan rådgiverbransjen kan lede an i arbeidet med å bli mer datadrevet og bruke ny teknologi for å løse komplekse samfunnsutfordringer og sikre økt bærekraft for både kunde, bruker og samfunnet, forteller RIFs administrende direktør Liv Kari Skudal Hansteen.
Behov for samarbeid
KI-komiteen planlegger en rekke besøk og aktiviteter i tiden fremover for å bygge videre på samarbeidsmulighetene. Dette vil inkludere møter med bedrifter, forskningsmiljøer og offentlige instanser, der man skal diskutere og utvikle løsninger som fremmer en bærekraftig og ansvarlig bruk av KI.
– Dette arbeidet er veldig givende og høyst relevant. Vi må vise den brede kompetansen vi besitter og hvordan vi bruker teknologi i dag for å forsterke den ytterligere. Når vi samler inn KI-eksemplene på tvers av medlemsbedriftene så er det rett og slett imponerende hvor mye som er gjort. Nå må vi sørge for at denne kompetansen benyttes når de store samfunnsproblemene skal løses, forteller leder av RIFs KI-komite, Thomas Angeltveit i Norconsult.
RIF ser frem til å se hvordan denne komiteen kan drive frem nye initiativer og prosjekter, og oppfordrer samtidig alle samarbeidspartnere til å bli med på transformasjonen til en mer digital og fremtidsrettet rådgiverbransje avslutter Skudal Hansteen.
Et lite initiativ som ble startet på fjorårets høstkonferanse har dermed blitt formalisert og vokst til noe mye større. Og når nå over 15 000 ingeniører og teknologer inngår et samarbeid for å sette fart på implementeringen og utviklingen av kunstig intelligens gjennom økt synlighet, styrket samarbeid, et kompetanseprogram for hele næringen og kunnskapsdeling på tvers, da kan mye spennende skje.
Ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon.