Hva skjer hos RIF Søk Byggenæringens Klimapris
sok-byggenaeringens-klimapris

22. september er fristen for å søke eller nominere kandidater til nyopprettede «Byggenæringens Klimapris». 

– Det kan ikke bli mer spennende enn dette. Forslagene som kommer vil i beste fall kunne endre hele byggenæringens CO2-avtrykk, sier juryleder Hanne Rønneberg.

Sammen med resten av juryen håper hun søknader og nominasjoner blir mange, og at bunken vil inneholde både stort og smått. Alt fra den gode ideen, «Petter Smart-løsningen» eller prosjektet som ennå ikke er utprøvd, til konkrete og eksisterende verktøy, prosjekter eller produkter som fortjener å løftes fram. Vinneren vil bli kåret på festmiddag i Oslo Rådhus 23. november, og prisen er på hele 250.000 kroner.

-Det skal være enkelt å søke. Ved å gå ut bredt håper vi også å lokke fram forslag og ideer som ellers ikke vil bli kjent, kanskje fordi man ikke vet hvor man skal gå med dem. Da kan de spilles inn til oss, sier Rønneberg.

Det er Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBA O) som står bak prisen, som ble lansert før sommeren. Den skal deles ut årlig, og søkerne vil bli vurdert av en bredt sammensatt jury bestående av

* Hanne Rønneberg, spesialrådgiver SINTEF, juryleder
* Ingrid Dahl Hovland, Vegdirektør, Statens vegvesen
* Heidi Sørensen, direktør Klimaetaten i Oslo
* Halvard Ingebrigtsen, finansråd Viken Fylkeskommune
* Jon Erik Lunøe, adm.dir. Bane NOR Eiendom
* Amund Bruland, professor NTNU
* Arve Brekkhus, sjefredaktør Byggeindustrien
* Ole Henrik Ystehede, direktør EBA O

Kriteriene for å søke kan du lese om her og det er direktør i EBA O, Ole Henrik Ystehede som tar imot søknadene og svarer på spørsmål. Søkerne kan være fra hele byggenæringens verdikjede, og fra hele landet. Studenter eller aktører utenfor næringen kan også søke.

-Det er fortsatt god tid til å forfatte en søknad eller nominere. Har du en god kandidat er det ingen ting å lure på, oppfordrer Ystehede.

Mer om prisen kan du lese på EBAs hjemmesider her