Presse Sterke norske nominasjoner til EFCA Young Professionals
sterke-norske-nominasjoner-til-efca-young-professionals

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fire nordmenn til den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Nordmennene er dermed i finalen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør. – I fjor fremmet vi to nominasjoner fra Norge, og Arnt Gunvald Fredriksen ble kåret til Europas nest mest talentfulle ingeniør. I år dobler vi antall nominasjoner og satser på at Norge tar rent bord under konkurransen. Så gode er de norske kandidatene, uttaler en optimistisk Liv Kari Skudal Hansteen, som er adm. direktør for RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør er Vise-president i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I år er det altså fire nordmenn blant de 18 europeiske finalistene i EFCA Young Professionals. I tillegg til å kunne kalle seg Europas mest talentfulle ingeniør får vinneren også delta på EFCAs årsmøte i København i juni. Juryens beslutning er ventet i månedsskiftet april/mai.

Sigurd Løvfall (Sweco

Sigurd (31) er Vice President for Sweco Norges vannkraft-avdeling. Hans naturlige evne til å kommunisere og forstå kundens behov er grunnen til at han for tiden også styrer noen av Sweco Norges mest komplekse prosjekter innen vannkraft og fornybar energi. I et av disse prosjektene, Frøytlog vannkraft prosjektet, ledet Sigurd sitt team til å utvikle en Coanda innførselsløsning gjennom innovasjon og topp moderne bruk av Building Information Models (BIM). Sigurd er utdannet Sivilingeniør fra NTNU innen energi og miljø.

Nils Ånund Smeland (Multiconsult)

Prosjekteringslederen Nils Ånund Smeland (33) fra Multiconsult er utdannet Sivilingeniør Konstruksjonsteknikk (MSc) fra Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) og ansatt som Seksjonsleder Bygge- og anleggsteknikk i Multiconsult. Han har blant annet opparbeidet seg 5 års internasjonal erfaring fra store offshore-betongprosjekter i Russland og Canada. Her har han på en fremragende måte demonstrert sine kvaliteter innen kommunikasjon og ledelse, blant annet gjennom ledelse av ulike multidisipline prosjekteringsgrupper til stor tilfredshet blant Multiconsults kunder og samarbeidspartnere.

Ole Johan Stensholt Kittilsen (Rambøll)

Arbeidsgiveren Rambøll, beskriver Ole Johan Stensholt Kittelsen (27) som en person man umiddelbart får en god relasjon til. Han er svært seriøs i sitt arbeid, på en stillfaren måte. Ole Johan har en Master-tittel i byplanlegging fra Universitetet i Ås. På et prosjekt som ser på bruken av kommunalt areal i storbyområdene Bergen, Stavanger og Trondheim har han ifølge kunden vist at ingenting er umulig, selv for en ung rådgiver. Som prosjektleder har han i samarbeid med kollegaene utfordret begrensningene innen modellering av samferdsel og arealbruksplanlegging, til kundens store tilfredsstillelse. Kunden henviser også til Ole Johans store kommunikasjons- og samarbeidsevner som kritisk for en suksessfull prosjektgjennomføring.

Bjørnar Vindenes (Norconsult)


Bjørnar Vindenes (27) har en Bachelor i brannteknikk og en MBA i teknologiledelse fra Handelshøgskolen i Bodø. I Norconsult jobber han som prosjektingeniør innen brann og sikkerhet og har i byggeprosjektet til BIR Nett AS i Bergen kommet opp med svært gode løsninger og reduserte kostnader. Kunden er meget godt fornøyd med at de vil få en sterkere brannsikkerhet til en lavere kostnad enn først forventet.