Hva skjer hos RIF To nordmenn til finalen i europeisk ingeniør-talentkonkurranse

– Både Arnt og Frode er to ekstremt dyktige sivilingeniører som allerede i ung alder har rukket å gjøre svært mange spennende prosjekter, så vi håper at prisen denne gang kan gå til Norge, sier adm. direktør for RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør er Vise-president i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I år er det to nordmenn blant de 13 europeiske finalistene i EFCA Young Professionals. I tillegg til å kunne kalle seg Europas mest talentfulle ingeniør får vinneren også delta på EFCAs årsmøte i Sofia i juni. Juryens beslutning er ventet i månedsskiftet april/mai.

Prosjekteringslederen Frode Seglem

Frode Seglem stor men liten.jpg

Frode Seglem jobber som prosjektleder i WSP Norge, og der har han vært i tre år. Før det jobbet han tre år som RIB i Sweco. Han er utdannet på NTNU Konstruksjonsteknikk i 2010. Frode er opptatt av kontinuerlig faglig utvikling, og ble allerede i 2013 sertifisert som PMI, en høythengende tittel for alle som jobber med profesjonell prosjektledelse. Han ble også Breeam-AP utdannet i 2015. Her har han blant annet hatt to utfordrende barnehageprosjekter: Teglverkstomta og Kilden, som er Oslo Kommunes første plusshus.

Kollegaer påpeker hans evne til å lede prosjekter, meisle ut det vesentlige i komplekse oppdrag, og fokusere på det. Frode har en stå-på-personlighet og et humør som inspirerer alle rundt han, både kunder og kolleger. Frodes styrker er blant annet at han har gode lederegenskaper og er god til å kommunisere, har en god forståelse av gjennomføringsmetodikk, arbeidsprosesser og viktigheten av god prosjekteringsledelse samt god forståelse av de tekniske fagene og de tekniske utfordringene, og nødvendig samspill mellom dem i tillegg til at han er en god kundeorientert lagbygger.

Frode har tatt lederopplæring; utskrevet befalskurs i Forsvaret ble gjennomført i 2004/2005. Ellers er Frode for tiden leder av Ung i RIF, hvor han ivaretar unge rådgiveres interesser på en meget god måte.

Fageksperten Arnt Gunvald Fredriksen

Bilde Arnt G. Fredriksen.jpg

Arnt Gunvald Fredriksen har en tung akademisk bakgrunn med både en MSc og Doktorgrad innen marin hydrodynamikk fra CeSOS ved NTNU, og har publisert resultatene fra sin forskning i anerkjente internasjonale tidsskrifter, blant annet i «Philosophical Transactions of the Royal Society». Han har forelest ved NTNU, hadde en sentral rolle for et oppdrag for Shells teknologigruppe i Nederland og nyter stor respekt innenfor sitt fag.

Arnt har bidratt til utviklingen av nye fagverktøy og standarder, blant annet innenfor strøm- og bølgelaster. Arnt jobber til daglig i Multiconsult med utfordringer innen marin teknologi og spesielt med utvikling av metodikk og numeriske ingeniørverktøy. Problemstillingene er knyttet til respons av flytende konstruksjoner i utfordrende miljøer, fra arktisk islagt farvann til brytende bølger i kystområder. Han er spesialist i marin hydrodynamikk i Multiconsults seksjon Marin Teknologi, hvor han har vært siden 2008. Hans bidrag overfor store, internasjonale aktører og forskningsinstitusjoner er med på å løfte norske rådgivere til et internasjonalt nivå og Multiconsult omtaler ham som et faglig fyrtårn og en spydspiss innen sitt område.

– Det er to sterke og spennende profiler på våre finalister fra Norge, så vi krysser fingrene for den første norske seieren i denne prestisjefylte konkurransen, avslutter Liv Kari Skudal Hansteen.