Presse Tre norske rådgivere på topp-10 i EFCA Future Leaders
tre-norske-radgivere-pa-topp-10-i-efca-future-leaders

Norge og Magnus Hedly fra Trimble stakk av med bronseplassen i den europeiske konkurransen EFCA Future Leaders, som kårer Europas mest talentfulle rådgivere. I tillegg fikk to av de andre norske finalistene hederlig omtale av juryen.

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) hadde fem finalister med i konkurransen, og best av de norske var Magnus Hedly fra Trimble som kom på en imponerende 3. plass. I tillegg fikk Daan Anne Boonstra (Norconsult) og Andreas Hanssen Vang (Sweco) med seg hederlig omtale fra juryen. Totalt var det tre nordmenn blant de 10 beste finalistene.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør, Liv Kari Skudal Hansteen er Vise-president i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. Vinneren ble Thomas Johansson som jobber for det finske selskapet Citec Oy AB på det norske prosjektet som arbeider med karbonfangst og lagring på Klemetsrud.

Det var ifølge juryen et utrolig høyt nivå på kandidatene i år og prosjektene som de konkurrerte på.

– Med fem sterke, norske kandidater hadde vi god tro på konkurransen i år også. Vi er svært stolte og gratulerer både Magnus/Trimble med pallplass samt Daan/Norconsult og Andreas/Sweco med hederlig omtale, sier Ari Soilammi, som er fungerende adm. direktør for RIF.

Magnus Hedly (29 år) – Trimble Solutions Sandvika AS

Magnus startet i Trimble Solutions Sandvika i 2017. Tidligere hadde han som student blitt interessert i Quantm, Trimbles verktøy for optimalisering av veier og jernbane. Hans ønske da han startet i Trimble var å endre måten infrastrukturindustrien velger de mest bærekraftige og kostnadseffektive løsningene for både nye og eksisterende transport korridorer som skal oppgraderes.

Magnus er Worldwide Quantm Product Manager i Trimble med 11.500 ansatte, og har det internasjonale ansvaret for innovasjon, utvikling og integrasjon for Quantm programmet som dokumenterer opp til 50% tidsbesparelse i planlegging av infrastrukturprosjekter. Quantm har vist seg å sette norgesrekord i tidligfaseplanlegging. Magnus har også på eget initiativ implementert Quantm for 40.000 km jernbane studier over hele det afrikanske kontinentet for å generere optimale korridorer med algoritmer for å redusere kostnader, påvirkningen av dyrereservat og kulturområder. Nylig ble også CO2 kalkulatoren Magnus utviklet implementert i Quantm for å tidlig få en oversikt over utslipp fra bygging og framtidig drift og kunne påvirke linje alternativer basert på miljøet. CO2 kalkulatoren har vunnet DKT pris og ble tildelt NFV stipendiat for 2020. Magnus sterke ønske om å endre bransjen viste seg tidlig i hans evne til å påvirke prosjektlederne og byggherrene til å endre måten de velger transport korridor.

I løpet av de tre årene Magnus har jobbet i Trimble har han utgjort en stor endring i korridor design, spesielt i Norge og Sverige med byggherrer som Nye Veier, Statens Vegvesen, Bane NOR og Trafikverket. I tillegg har han jobbet med internasjonale aktører som NCC, Skanska, Atkins, Jacobs og Acciona.